Egy ódon konyha és étkező átalakítása és felújítása

 

Adott volt egy 60 éves ház 20 négyzetméter alapterületű konyhája és étkezője

Mindenképpen szükséges volt az átalakítás, mert sötét volt, szagos, és egészen el volt különülve a nappali terétől. Kis méretű, rosszul szigetelő ablakok, régi sötét fűtőtestek, hideg, kopott padló, ócska és nehezen használható konyhabútor, mindenre alkalmatlan rossz világítás és egy nyílt égésterű 20 éves kazán rontották az összképet.

 

 

 

Bontásba kezdtünk. Mindent eltűntettünk. Kikerült a konyhabútor, a munkalapok, a téglaépítmény, az életveszélyes kazán, az ablakok, a csempe, a padlóburkolat, eltűntek a boltívek, a használhatatlan világítás, és a beltéri nyílászárók sőt még bizonyos falak is.

Közben elkészültek a tervek. Széles szabadnyílásokkal teremtettünk kapcsolatot a központi terek között, és összekapcsoltuk a főbb tereket. A napfényesebbé változtatott elsőzobát jobban megnyitottuk a konyha felé, megnöveltük az üvegfelületek méretét, magasabbá és nyitottabbá tettük a falnyílásokat. Megerősítettük az áthidaló szerkezeteket, felújítottuk a kéményt, teljesen új, modern villanyhálózatot építettünk ki és levegősebb lett az egész tér! Ezután új ablakok, aljzat, burkolatot, glettelés, festés kifinomult világítás és praktikusan használható berendezés került a helyére.

 

És a munkák végeztével eljutottunk egy tágas, sokkal nyitottabb, lényegesen világosabb és korszerű konyhához, ahol élmény a mindennapi főzés és étkezés.

 

 

 

 

 

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter