Földszinti, belvárosi lakás felújítása egy fiatal pár számára – Átalakulás kevesebb, mint 60 négyzetméteren!

Érdekes feladatot kaptam néhány héttel ezelőtt…Egyik jó barátomtól érkezett a felkérés, miszerint fel kellene újítani leendő otthonukként szolgáló új lakásukat, amelyet nem régen vásároltak

Érdekes feladatot kaptam néhány héttel ezelőtt…Egyik jó barátomtól érkezett a felkérés, miszerint fel kellene újítani leendő otthonukként szolgáló új lakásukat, amelyet nem régen vásároltak. Mindezt úgy, hogy optimalizáljuk a térelosztást, elhelyezünk egy kandallót, és két dolgozórészt is becsempészünk a nappaliba, azzal a nem elhanyagolható körülménnyel is kalkulálva, hogy a földszintes lakáshoz tartozó  30 négyzetméteres teraszt egy kültéri nappaliként berendezve az otthon leghangsúlyosabb tereinek egyikévé varázsoljuk! Szerencsére, az alapvető paraméterek kifejezetten szerencsések. A nappali és a hálószoba elegendő méretű, a fürdőszoba a két oldalról is megközelíthető, ráadásul ablakos helyiség. A kertkapcsolattal, a terasz szomszédságában pedig éppen a konyha – étkező helyiség lesz, ennek a térnek egyébként a fekvése is ideális. Arról nem is beszélve, hogy a belmagasságnak köszönhetően picit nagyobbnak tűnnek a helyiségek a valós méretüknél, pedig a lakás egyik fele egy kissé árnyékos.

Íme a kiindulási állapot:

A tervek elkészültek!

Íme a tervek:

Falbontás, burkolatok és festés frissítése, új villanyszerelési tervek, hangulatfények és gipszkarton berendezések elhelyezése, tapétázott és üveggel borított felületek a maximális ragyogás eléréséért. Gardróbrész, dolgozók, étkező kialakítása, új konyha és minden ami a lakók kényelmét szolgálja majd!

Tapétaterv:

Gipszkarton álmennyezeti ötletek:

A munkálatok már zajlanak, természetesen a végeredményről is hozom a képeket hamarosan!

Íme néhány fotó addig is a jelenlegi  állapotokról! Túl vagyunk a kőműves munkákon, a villanyszerelésen, a fürdőszoba burkolásán, a gipszkarton felületek kialakításán és már a kandalló is a helyén! Jól haladnak a dolgok, lassan közeleg a költözés!

Az eredmény:

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter