Nyári konyha. Mindneki tudja mit jelent a kifejezés és biztos, hogy mindenkinek van emléke arról, amikor a nagymamák, dédik házában nyaralva finom lekvárillat terjeng a melléképületbe rejtett főzőfülke körül…

A helyiség létjogosultsága nem igen kérdőjeleződhet meg. A kánikulák időszakában nagy előny, ha a mindennapos főznivalókkal nem kell a lakásban vagy a házban bajlódnunk, hiszen amikor odabent csak légkondival tudjuk elfogadhatóvá tenni a hőmérsékletet, senki nem fűt szívesen még a tűzhellyel is. Így aztán különösen felértékelődik a kültéri lehetőség a befőzések időszakában! Manapság persze átalakultak a dolgok egy kicsit. A kert sokszor a szabadtéri nappalink, egy ápolt terasz pedig a vendégfogadás fő színterévé válik a meleg hónapokban –  egyértelmű, hogy a bográcsozás és sütögetés jellemző program, sőt pihentető elfoglaltság lesz a kerttulajdonosok számára. Érdermes tehát egy jól átgondolt helyszínt teremteni ezen tevékenységeknek, hiszen csak egyszer kell összeállítani a nekünk való berendezést és attól a naptól szó szerint kibővül a házunk! Kapunk egy plusz teret, ahol nem kell minden lehullott morzsa után takarítóhadjáratot indítani, nem fűtjük a belteret befőzéskor, nem terjeng sült szalonna illat az otthonunkban, és a szabadidőnket nem csak olyankor tölhetjük majd a szabadban, amikor jut egy kis pihenőidő, hanem akkor is, ha a tűzhely mellett szorgoskodunk!