Mediterrán otthon egy előkelő belvárosi épületben, hazánk leginkább mediterrán jellegű városának szívében

Egy különleges ingatlan tekint 100 éve méltóságteljesen a város főterére, egy tekintélyt parancsoló műemlék épület második emeletéről, mely csak arra várt, hogy egy bátor és vállalkozó szellemű személy visszaadja régen megkopott pompáját!

A fordulat meg is érkezett az új, mindenre elszánt tulajdonosokkal, akik azonnal észrevették a falak között rejtőző értéket és lehetőségeket, s fiatalos lendülettel, végtelen kitartással fogtak bele abba a folyamatba, mely álmaik helyszínévé teszi majd a kopott falak által határolt terek összességét. Az irány rögtön körvonalazódni kezdett, hiszen az épület jellegzetes szerkezeti elemei nem változhattak, a belmagasság magasan átlagon felüli és számos kötöttséget figyelembe kellett venni. A feladatot azonban nem pusztán a körülmények keretrendszere adta, hanem az a különleges óhaj, miszerint a Tulajdonos 123nm-nyi Toszkánát kívánt létrehozni a patinás lakásban. Munkám során az egyik legfőbb kihívást az jelentette, hogy a város egyik legszebb részén előkelően magasodó polgári épület úgy ölelje körül az autentikus toszkán enteriőrt, hogy a belépőt azonnal beszippantsa a mai kor, technikai vívmányaival kényelmessé varázsolt mediterrán hangulat.

Így került a mennyezetre fa gerendázat, s bizonyos zónákra álmennyezet is.

Az alkalmazott anyagok között megtalálható a valódi hasított kő burkolat, a rusztikus, mediterrán csempe, struktúrált fa felületek, kovácsolt vas éppen úgy, mint a könnyed és natúr vásznak, vagy az üveg lámpások.

A nyílászárók egyediek, egy tapasztalt asztalosmester kifogástalan minőségű munkájának remekei, így minden részletében a természetes anyag tökéletességével gazdagítják a tereket. Egyszerre van jelen az elegancia és az egyszerűség; valamint a tágasság, melyet igyekeztünk hangsúlyozni a zsúfolt bebútorozás elkerülésével.

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter