a5b06729c73a506314073a2cb06ed92b.jpg

Minimál stílusban – Adventi és Karácsonyi hangulatvarázslat egy kicsit “egyszerűbben”!

Ez a cikk egy kicsit más, mint a többi, hagyományos, ünnepi és adventi dekorációval foglalkozó bejegyzésem, mert ma azoknak szeretnék kedveskedni, akik számára a klasszikus piros zoknis, kockás masnis hangulat már inkább giccsesnek tűnik, mint vonzónak. Akik nem szeretnék,ha ilyenkor 7 héten keresztül minden polcról színes hóemberek és mikulásfigurák lógjanak, mégis szeretnének meghitt, ünnepi hangulatot teremteni csak éppen egy kicsit máshogy….

Az ünnepélyesség a dekorálásban sem csak azt jelentheti, hogy otthonunk minden szeglete kockás takaróval, vagy krampuszos díszpárnákkal van feldíszítve, vagy éppen piros sapkákkal behúzott székeken étkezünk. Az ünnepélyességet már akkor is becsempészhetjük életterünkbe, ha egyszerűen picit mássá tesszük, mint ami a hétköznapi megjelenésére jellemző… A hangulatteremtés legfontosabb szabálya az, hogy a hazaérkező érzéseire legyen jó hatással és hívogató legyen már az előszobába betoppanó látogató számára is! Az évnek ezen időszakában mindenkinek léleksímogató otthoni környezetre van szüksége és aki erre az otthona öltöztetésével még rásegítene, annak nincs nehéz dolga, akkor sem, ha őt éppen nem szippantja be az a bizonyos nosztalgikus hangulat!

 

Íme néhány példa arra, hogy hogyan díszíthetünk klaaszikus ünnpere, nem éppen klasszikusan!

Az első komináció, az idén kefejezetten trendi: arany – fekete – ezüstösen fémes ragyogás! Melyben bármilyen meglepő a hangsúly a feketén van!

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter