Vélemények

Perneczky Regina belsőépítész hölgyet két új építésű társasházi lakás belső tereinek megtervezésével bíztam meg. Mindkét folyamatba közvetlenül a vásárlást követően kapcsolódott be, így az első ingatlan szabálytalan alapterületének, valamint a második lakás kis méretének ellenére minden funkciónak megfelelő élettereket tudtunk kialakítani. Munkája során teljeskörű tervezésre volt szükség, így pl. a világítás megtervezése, elektromos rajzok készítése, harmonikus belső terek megálmodása (burkolatok, falak színei, tapéták), a bútorok kiválasztása, illetve igény esetén egyedi bútorok tervezése is jellemezte tevékenységét. Elképzeléseiről látványterveket készített, melyeket az első ingatlan esetében a teljes tervdokumentációval együtt a rendelkezésemre bocsájtott.

A második ingatlan tekintetében művezetéssel is megbíztam őt, így előbbi tevékenységei tovább bővültek a kivitelezőkkel, szakemberekkel (pl. burkoló, festő, villanyszerelő, bútorasztalos) történő egyeztetésekkel, kapcsolattartással. Mivel nem volt lehetőségem hetente – vagy akár naponta – többször az építkezés helyszínére mennem, ezért roppant nagy segítség volt számomra, hogy a tervek pontos ismeretének birtokában Regina minden igényt kielégítően meg tudta válaszolni helyettem a felmerülő kérdéseket. Kapcsolati hálója révén olyan boltokat és gyártókat tudott ajánlani, ahol kifogástalan minőségű termékeket jutányos áron vásárolhattam meg. Sőt, bizonyos esetekben ő folytatta le az üzletekkel történő párbeszédet, valamint az árucikket is maga hozta el a szaküzletből.

Nem utolsósorban mindezt rendkívüli profizmussal, óriási együttműködési kedvvel és maximális körültekintéssel tette, így biztos vagyok benne, hogy amennyiben a jövőben ismét lakásvásárlásra, felújításra vagy esetleg házépítésre adnám a fejem, ismét megkeresném őt, hogy ötleteivel, meglátásaival és nagy tapasztalatával segítse a folyamatot.

D. Milán


Regina egy lakás teljes belső kialakításában és 20 éves házunk felújításában is segítségünkre volt. Finom igényesség, harmónia, célszerűség és praktikusság jellemzi az általa kialakított tereket. Kedves személyiségével az egész családunkat levette a lábáról, ötletei nyomán sikerült a kialakításokat anyagilag is elfogadható határok közé szorítani.

A mesteremberekkel kellő határozottsággal kommunikál, a megfelelő szakember csapat összeszedésében is segítségünkre volt. Rendkívül precíz, pontos és megbízható egyéniség így gyorsan és hatékonyan tudtunk haladni közös munkáink során. Szakember segítsége a design kialakítása során pluszköltségnek tűnhet, ugyanakkor ésszerű ötletei gyakran a költségek csökkentését is jelentik.

Nagyon tetszett, hogy a család lehetőségeit és igényeit maximálisan figyelembe vette, így családunkhoz illő harmónikus belső tereket alakított ki. A végeredmény pedig magáért beszél, a Regina által kialakított otthonba jó hazatérni.

M.Vera (nagycsaládos anyuka)


Mielőtt Regina segítségét kértük lakásunk építkezésével kapcsolatban, még nem sok tapasztalatom volt a lakberendezői munkáról, s remélem nem bántódik meg, de valahogy felesleges luxusnak éreztem ezt a szolgáltatást.
Azonban mióta igénybe vesszük a segítségét, gyökeresen megváltozott a véleményem, hiszen a szakértelme nem a díszpárnák színének és méretének meghatározásában bontakozik ki, hanem mindent, hangsúlyozom mindent tud egy építkezéssel kapcsolatban. Férfiakat megszégyenítő módon jártas a felmerülő összes kérdésben, legyen az az elektronikai hálózat kiépítése, fűtés, burkolás stb. Rengeteg praktikus tanácsa, ötlete van, amit a mi igényeinkhez mérten, velünk sokszor, de csak a szükséges esetekben egyeztetve fogalmaz meg.

Számomra rengeteg segítséget nyújtott minden területen: a villamos hálózat megtervezésénél, burkolók kiválasztásánál, színek, konyhabútor megtervezésénél és még folytathatnám a sort. Szinte minden terhet levesz a vállunkról, tárgyal a munkásokkal, építtetővel, minden felmerülő kérdésben elsősorban őt zaklatják. Megvásárolja és kiválasztja a szükséges anyagokat, természetesen velünk minden esetben egyeztetve.
Végtelenül körültekintő, semmi nem kerüli el a figyelmét, precíz, türelmes, de határozott.

Mindenkinek csak ajánlani tudom! Mi nagyon meg vagyunk elégedve 🙂

M. Á.


Nagy fába vágtuk a fejszénket családommal, amikor az évekkel korábban Toszkánában átélt élmények hatására úgy döntöttünk, hogy egy, a városunk központjában elhelyezkedő lakást úgy alakítunk át, hogy a végeredmény egy Toszkán hangulatú otthon legyen.

Az elképzelés tehát megvolt, de a megvalósításához úgy gondoltuk, hogy szakember segítségét is igény bevesszük.

Ekkor fordultunk Reginához, akiről már első találkozásunk után éreztük, hogy személyében megtaláltuk a megfelelő szakembert. Ez az érzés együttműködésünk hónapjai alatt meggyőződésünkké vált.

Szakmai felkészültségén túl barátságos személyisége, figyelmessége, rugalmassága egy jó hangulatú és eredményes kapcsolat kialakulását eredményezte. Miközben saját elképzeléseinket, kéréseinket is figyelembe vette a tervezéskor, meglátásai, ötletei révén – amelyeket folyamatosan egyeztetett velünk – szépen rajzolódott ki a megálmodott Toszkán élettér a lakásban.

Amikor az ötletelések, egyeztetések végeredményeképpen elkészült térbeli látványtervet néztük, azzal a stílussal, hangulattal találkoztunk, amiről a kezdetekkor álmodoztunk. A lakás elrendezése, az előnyösen megváltoztatott belső tér, a stílusos burkolatok, bútorok, kiegészítők külön-külön és összhatásukban is Toszkánát adták vissza számunkra.
Már csak egy olívafa kell egy fadézsában az erkélyre!

Köszönjük Regina!

Ulrich család


Első kis lakásunkat 2011-ben vásároltuk, szerkezetkész állapotban. Különleges galériás kialakítása egyszerre tette izgalmassá, és nehezen berendezhetővé. Akkoriban még nem volt tapasztalatunk a lakberendezés területén. Persze különböző magazinokban mindig áhítozva néztük a szebbnél szebb ingatlanokat, de ezek kivitelezése, megvalósítása elérhetetlen luxusnak tűnt.

Szűkös pénztárcával, ám annál nagyobb lelkesedéssel vágtunk bele a munkába. Határozott elképzelés híján azonban nem volt egyszerű dolgunk eligazodni a hideg- és meleg burkolatok végtelen kínálatában, ezt pedig csak tetőzte a bútorok, lámpák, falszínek, textilek kiválasztásának és elhelyezésének a kérdése. Pontosan tudtuk, mi az, ami tetszik, de azokat egymáshoz illeszteni, már korántsem bizonyult egyszerű feladatnak. „Az egész több, mint a részek összessége”. Pontosan igaz ez a lakberendezés területén is. Szakértői segítség híján igyekeztünk egyszerű burkolatokat, bútorokat, textileket összeválogatni. Sajnos az eredmény nem olyan lett, mint vártuk. Hiányzott belőle az összhang, a stílus pedig nem tükrözte vissza a személyiségünket. Leginkább az „otthon” érzése hiányzott belőle.

A lakásfelújítással ezzel meg is rekedtünk volna, ha az akkori kedves szomszédaink nem hívnak át magukhoz egy pohárköszönőre. Emlékszem, milyen izgatott voltam. Örültem a meghívásnak, de a szomszéd lakás iránti kíváncsiságom még ezen is túlnőtt. Vajon ugyanazzal az elosztással, négyzetméterrel rendelkező kis lakás mennyiben lehet más, mint a mienk? Hát, ez hamar kiderült…

Sose felejtem el azt az érzést, ami a lakásba belépve fogadott. Nem akartam elhinni! Ez nem lehet ugyanolyan lakás, mint a mienk, gondoltam. Tágasabb, világosabb, rendezettebb, és ami a mienkből úgy hiányzott, otthonosabb. A színek, a világítás, a bútorok, minden tökéletes volt, amit már csak vendéglátóink kedves fogadtatása tudott tetézni. A lakberendezési magazinokban látott csoda hirtelen megelevenedett. Abban a pillanatban érzetük a párommal, ez az, amit szeretnénk. Próbáltam felkutatni a szememmel, mitől szép a szép. A falikarok, a konyhabútor, a lépcső, a tapéta? Aztán rájöttem: az apró részletek tökéletes összhangja teszi lenyűgözővé. Éreztük, hogy itt egy profi keze munkája állhat a dolog mögött. És valóban így volt. A ház asszonya, Perneczky Regina volt, aki biológus diplomája megszerezése mellett tehetségét, kreativitását a lakberendezés területén kezdte kibontakoztatni. Azonnal tudtuk, hogy Ő kell nekünk! Regi volt az, aki rávilágított arra, hogy a lakberendezés nem csak a feneketlen pénztárcával rendelkezők sajátja. A stílus, az összhang megteremtése minimális anyagi ráfordítással is megvalósítható.

Regi lakberendezői tehetségét immár 9 év elteltével, jelenleg a harmadik házunk berendezésénél is igénybe vesszük. Lelkesedése, kreativitása, segítőkészsége határtalan. Nyitott a véleményünkre, látja, tudja, érti, mi az, amit szeretnénk, annak kivitelezése, megvalósítása mindig az anyagi lehetőségeink figyelembe vételével történik.

A Regivel való közös munkát a szakma iránt mutatott elkötelezettsége, tudása mellett kedves és segítőkész személyisége, hozzáállása teszi élvezetessé. Lakberendezői segítségét bárkinek jó szívvel ajánljuk. Azoknak, akik tudják, mit szeretnének, azoknak, akiknek a különböző stílusáradatban úszva elképzelésünk sincs, a bővebb és szűkebb anyagi helyzetben lévőknek, korosztálytól, ízléstől függetlenül bárkinek, aki vágyik az igazi „otthon” élmény érzésének megteremtésére. Az eredmény garanciája maga a lakberendező, Perneczky Regina.

Kinga & Áron

Lakásunk felújítására 17 évig gyűjtöttük a bátorságot (és a pénzt). Felmerült bennünk, hogy veszünk inkább egy másik, felújított lakást, de annyira szerettük az otthonunk adottságait, hogy nem találtunk “versenyképes” lakást.Regina nélkül nem mertünk volna ebbe belevágni. Egyikünknek sem volt tapasztalata lakásfelújításban, nem ismertük a lehetőségeket, az alapanyagokat, áttekinthetetlen volt számunkra a kínálat.
Ezen kívül azt szerettük volna, ha a lakásunk minden helyiségének külön hangulata van, mégis együtt egységes egészt alkot. Ehhez kellett a segítség, hogy ezt együtt kialakítsuk.
Sokat beszélgettünk a tervezés során, így megismert annyira bennünket, hogy lássa, mi az, ami illik hozzánk, és mi az, ami nem.
Nagyon szeretjük a felújított otthonunkat. Tényleg minden helységnek más a hangulata, mégis van közös nevező. :)A praktikus szempontokat is sikerült érvényesíteni az esztétikai szempontok mellett.
Kényelmes, szép otthonunk lett, ahol jó pihenni és dolgozni is.Nagyon szeretünk itthon lenni, és örülni a felújítás eredményének. 🙂 Gy. I.

“I Think This Is The Beginning Of A Beautiful Friendship.”

Az első találkozáskor egy nagyon kedves, mosolygós, fiatal nővel találkoztunk. Megnézte a házat, beszélgettünk, mit szeretnénk, mi tetszene, milyen igényeink vannak… Mintha egy régi, jó barát jött volna el beszélgetni. Észrevétlenül gyűjtötte be a millió információt. A férjem is elmondta, mi az, ami neki fontos. Mint kiderült, nagyon más anyag- és színvilágban gondolkodunk. Lehetetlennek tűnő ellentétek.

Mért, fotózott, kérdezett, mosolygott…

Már az első találkozáskor elmondta, mit tud nekünk nyújtani és ez mennyibe fog kerülni.

Mintha egy kő esett volna le a szívemről. Végre valaki átveszi tőlem ezt a mázsás terhet.

A következő találkozáskor már tervekkel érkezett. Az általunk gondolt átalakítások helyett sokkal ésszerűbb, költséghatékonyabb ötletekkel állt elő, cserébe olyan megoldásokkal, ami sohasem jutott volna az eszembe. Minimális falbontással még tágasabbá varázsolta a teret, az épület szeplőit szexepillé varázsolta. Olyan ismeretlen, új anyagokról, megoldásokról beszélt, amiktől sokkal egyedibb, mégis sokkal olcsóbb lesz a végeredmény.

Azonnal ráérzett, mire van szükségünk. Megmutatta, hogy mi lenne, ha az én merev, kőbe vésett elveim mentén haladnánk. Lefagytam. Képes lettem volna egy ilyen rideg, barátságtalan otthont alkotni, csak azért, mert nem akarok bizonyos anyagokat, vagy színeket.

A tervei egyensúlyt teremtettek a férjem és az én igényeim között. Olyan volt, mintha ezer éve ismerne minket.

A következő alkalommal már csak finomítani kellett a terveket. Én, aki mindig azonnal döntök, a konyha egy részén elbizonytalanodtam. Sok aggályom volt. Szigetet szeretnék, de nagy asztalt is, ahol együtt étkezhet az egész család, de egy sarok is jó lenne, ahol le lehet ülni, kávézni, de nincs elég hely. Mindegyikről készített tervet, a legmeghökkentőbb műszaki megoldásokat agyalta ki, hogy megvalósítsa a lehetetlent. Még arról is csinált tervet, ami biztosan kivitelezhetetlen, hogy ne maradjon bennem tüske. Már szégyelltem, hogy, nem tudom, mit akarok, de Ő mindvégig türelmes és segítőkész volt. A termékminták, a katalógusok, a foto realisztikus látványtervek, a bejárható 3D-s animációk tengere állt rendelkezésemre, hogy kitaláljam, melyik tetszik igazán. Végül elérkezett a nap, amikor Regina elhozott nekünk egy nagy könyvet. Az elején egy fotó a leendő nappalinkról. A könyvben egy szívhez szóló „műleírás” után rétegenként mutatkoznak meg a ránk váró feladatok. A régi alaprajz, a bontási és újjáépítési terv. Minden szakiparnak logikai sorban pontos dokumentáció, mit kell építenie: gipszkartonozás, villanyszerelés, egyedi bútorok… Pontos lista arról, mit kell beszerezni, mennyit. Milyen színű festékből mennyit kell kevertetni,

melyik bútort hol vegyem meg. Képek garmada, mit is valósítunk meg lépésről lépésre.

Ha nyernék a lottón, a könyvet és a kulcsokat átadnám egy generál kivitelezőnek, és három hónap múlva belépnék az életre kelt új álomotthonomba. Valószínűleg nem így fog történni, de van egy nagyon pontos terv a kezünkben, merre haladunk. Tudom, mi a cél, mikor mi a következő lépés, és már biztos vagyok benne, hogy nem fogok feleslegesen elkölteni egy forintot sem. Ahogy a lehetőségeink engedik, lépésről lépésre meg fogjuk valósítani az álmunkat, és hamarosan nem a könyvet, hanem az ajtót kell kinyitni, hogy belépjünk az álomotthonunkba.

Ezúton is köszönöm Regina munkáját, nagyon hálás vagyok neki a segítségéért.

Köszönettel: Mária

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter