Tevékenység

LAKBERENDEZÉS,  TANÁCSADÁS, TERVEZÉS ÉS KIVITELEZÉS, TERVEZŐI MŰVEZETÉS

Sok tapasztalat, számos szakmai trükk és információ ismeretében nyújtok tanácsadást lakberendezési kérdések felmerülése során, építkezés küszöbén állóknak, felújítóknak, rendelőket, üzleteket felfrissítő tulajdonosoknak, ingatlanértékesítés vagy vásárlás előtt állóknak és irodákat kialakítóknak egyaránt, amennyiben csak erre van szükség.

A legtöbb esetben azonban teljes körűen megtervezem otthona akár csak egy bizonyos helyiségét vagy a teljes életteret, személyes igényekhez alkalmazkodva, minden, sőt az összes lehetségesen felmerülő részletre kiterjedően, beleértve az elektromos, a gépészeti elemeket vagy éppen a falazást is. Mindezekkel párhuzamosan gyakorlati kivitelezés előkészítésében, az átalakítás folyamatának levezénylésében is állok rendelkezésére a művezetés során, egészen az utolsó simításokig, amennyiben erre van szüksége.

Természetesen az a legelőnyösebb, amikor már az alaprajzok körvonalazódását, vagy azok megszületését követően találkozunk és kialakul a megfelelő párbeszéd, hogy minél inkább a megrendelő egyéniségét és igényeit tükrözze az adott élettér, mert akkor fogja csak tökéletesnek érezni azt, ha minden részletében és funkciójában kellőképpen testreszabott.

OKTATÁS – Szegedi, lakberendező képzés

Amennyiben valaki kedvet érez ahhoz, hogy komolyabban elmélyüljön a szakma rejtelmeiben, megtanulja, hogyan érdemes berendezni egy otthont, vagy megtervezni egy konyhabútort esetleg kiburkolni egy fürdőszobát – vagy csak az átlagnál jobban kíváncsi a lakberendezési fortélyokra, akkor Nem érdemes tovább várni!

Ven lehetőség Szegeden lakberendező képzésre jelentkezni! Ebben a régióban ugyanis magam is részt veszek az enteriőr tervezők képzésében, jelenleg is 26 lelkes hallgatóval készülünk éppen szakmai viszgájukra, amelyre lakberendezés tanárként készítem fel őket.

VILÁGÍTÁS TERVEZÉS ÉS KORSZERŰSÍTÉS

A fények színe, hője és iránya rendkívül lényeges egy enteriőr kialakítása során. Sokan – méltatlanul – elfeledkeznek a jelentőségéről, pedig néhány apró módosítás, ötlet, vagy csak egy-egy új világítótest elhelyezése a kiemelten fontos területeken az egész teret átalakítja. Új funkciók elhelyezésének a lehetőségét láttatja, tágítja és szebbé teszi a helyiségeket és nem utolsó sorban az egyik leghatásosabb hangulatelem. Érdemes egy kicsit átgondolni a villanyszerelési munkálatok megkezdésekor a legfőbb szempontokat, mert a későbbi változtatás ebben az esetben sokkal kényelmetlenebb, mint a felújítás korai szakaszában.

TERVEZŐI MŰVEZETÉS

Sokan nem sejtik, hogy egy lakás vagy egy ház átalakítása, felújítása, vagy a berendezése mennyi utána járást és energiát igényel a minden napokban. Azoknál az építkezéseknél, melyekben eddig részt vettem azt tapasztaltam, hogy napi szinten többször is adódik rövid időn belül megoldandó feladat. Amikor a kőművesnek nem egyértelmű valami, vagy a víz-vezeték szerelőnek van szüksége pontosításra, akkor a legtöbb esetben csaknem azonnal a helyszínen kellene lennünk, mert a munkák java a végleges döntés meghozataláig sajnos áll, ami komoly időveszteség! Ilyenkor hatalmas segítséget jelent, ha van valaki, aki a tulajdonosok helyett/mellett is rendelkezésére áll a megfelelő szakembereknek, és mivel minden igényünket, tervünket jól ismeri, pontos instrukciókkal tud szolgálni ahhoz, hogy az építkezés egyetlen folyamata sem akadjon meg megmagyarázandó apró részletek miatt. Minden szempontból előnyös és hasznos szolgáltatás -tervezői művezetés szegedi lakberendezőzvel, Szegeden és vonzáskörzetében.

A STÍLUS ÉS A SZÍN MEGTERVEZÉSE

A legtöbben azt gondolják ez igazán könnyen „megálmodható” részlete a tervezői munkáknak, így egy festéshez például nincs is szükség lakberendezőre. Szerencsére sokaknak valóban nincs is szükségük külső segítségre, mert elégedettek a választásukkal minden esetben és természetesen ez az érzés az egyik legfontosabb a felújítás után.

Azok számára azonban, akik nem teljesen biztosak a dolgukban, nem látják előre a színek összességét együtt a térben, a bútorokkal és kárpitokkal – esetleg jártak már úgy, hogy a színek terítésekor megbánták korábbi döntésüket – biztosan érdemes segítséget kérni! A színek ugyanis nem pusztán a hangulatunkra illetve a hőérzetünkre vannak közvetlenül hatással, hanem képesek befolyásolni a térérzetet, kisebbnek, arányosnak vagy éppen nagyobbnak de aránytalan mutatni a helyiségeket. Emellett hátteret biztosítanak a bútoroknak és ezáltal kiemelhetik, vagy elnyomhatják azok stílusát. Arról nem is beszélve, hogy a terek ill. a falszakaszok természetes megvilágítottsága alapvető szempont a tervezéskor! Érdemes tanácsot kérni, hogy az összhang végül tökéletes legyen

HELYSZÍNI TANÁCSADÁS

Aktuális, hirtelen felmerülő kérdések azonnali tisztázásakor is szívesen segítek Szegeden és vonzáskörzetében. Amikor például nem tudja valaki eldönteni, hogy három polcot hogyan vagy pontosan hová tegyen fel; vagy amikor nem egyértelmű, hogy az a függöny illeni fog e a díszpárnákhoz és a szőnyeghez; vagy festés és tapétázás előtt; vagy akár akkor, ha örököltünk egy érdekes bútordarabot, s látszólag nehéz beilleszteni a saját berendezésünk elemei közé. Stb.

LAKÁS VÁSÁRLÁST MEGELŐZŐ TANÁCSADÁS

Komoly létjogosultsággal bíró támpontokat szerezhet, ha ezen a téren előre gondolkodik a nézelődő. Amikor új otthonát keresi valaki, akkor valószínűleg az előzővel már van némi problémája, ami a legtöbb esetben nem orvosolható könnyen. Általában „kinőjük” a lakást, de gyakori az is, amikor egy-egy plusz funkciót kell becsempészni az életterünkbe, egy új gyerekszoba, vendégszoba, dolgozó, zeneszoba, gardrób vagy játszószoba létrehozásával, hogy a tároló helyek méretének növelésének szükségességét már ne is említsem. Rengetegszer láttam ingatlanértékesítőként is helyt állva, hogy egy érdeklődő belép a kiszemelt ingatlanba, és nem látja a benne rejlő lehetőségeket, mert egy kis rendetlenség, néhány ósdi bútor, nagyon élénk színhasználat, vagy a övénél sokkal távolabb álló stílus megnehezíti a dolgát. Számos olyan jó árú lakás vagy ház lehetne egészen kitűnő otthona a vásárlóknak, amely magában rejti remek lehetőségek sokaságát, ezek a potenciálok azonban a körülmények miatt az érdeklődő számára sajnos rejtve is maradnak. Ilyen esetekben rendkívül hasznos segítséget kérni, mert rövid megtekintés után is javasolható számos olyan felújítási vagy átalakítási lehetőség, amely egészen pozitív irányba viheti az új otthon megtalálását.

HOME STAGING SZEGEDEN IS! – ELADÁS ELŐTTI TANÁCSADÁS, ELADÁSRA FELKÉZÍTÉS, TERVEZÉS

Amikor az eladó és a vevő is egyaránt nyer!

Hazánkban néhol még újdonságnak mondható szolgáltatás, amelynek lényege, hogy segít felgyorsítani az ingatlanunk eladását egy az addig reméltnél lényegesen kedvezőbb – a legmagasabb reális áron! Mivel egy régebben lakott ingatlan nem tudja mindig teljes pompáját mutatni az otthonkeresőknek, ezért rendkívül hasznos lehet az, hogy segítünk legalább elképzelni és megmutatni, hogy hogyan élhetné mindennapjait eladó lakásunkban az, új tulajdonosa. A HOME STAGING során kihozzuk a piacra kerülő ingatlanból a legtöbbet úgy, hogy az érdeklődő célcsoport azt lássa meg elsőként, ő hogyan tudná belakni a teret, hogyan mutatják a szobák a legelőnyösebb oldalukat, s ne azt, hogy miként élt ott addig a jelenlegi tulajdonos. A munka végeredményét profi enteriőrfotós örökíti meg, így az ingatlan anyaga magasan kiemelkedik hirdetések sorából! Arról nem is beszélve, hogy egy festés, kis szortírozás, néhány kiegészítő elhelyezése, a bútorok átrendezése nagyobbnak, tágasabbnak és frissebbnek láttatja a teret, amely ezáltal nem csak vonzóbb, hanem egyszerre sokkal értékesebb  is lesz.

SZAKMAI TANÁCSADÁS A WOODCORNERNÉL

Talákozhatunk személyesen Szegeden a Wood Cornernél is, a cég enteriőr tervező szakértőjeként segítem otthona belső tereinek megújulását akkor is, ha a természetes anyagokba szeretett bele, és ha az elsődleges szempontjai között az örökérvényű szépség és az ökotudatos lakberendezés egyensúlya szerepel.

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter