Tevékenység

LAKBERENDEZÉS,  TANÁCSADÁS, TERVEZÉS ÉS KIVITELEZÉS, TERVEZŐI MŰVEZETÉS

Sok tapasztalat, számos szakmai trükk és információ ismeretében nyújtok tanácsadást lakberendezési kérdések felmerülése során, amennyiben csak erre van szükség.

Egyéb esetekben teljes körűen megtervezem otthona akár csak egy bizonyos helyiségét vagy akár a teljes életteret, személyes igényektől függően. Mindezekkel párhuzamosan gyakorlati kivitelezés előkészítésében, az átalakítás folyamatának levezénylésében is állok rendelkezésére egészen az utolsó simításokig, amennyiben erre van szüksége.

Természetesen az a legelőnyösebb, amikor már az alaprajzok körvonalazódását, vagy azok megszületését követően találkozunk és kialakul a megfelelő párbeszéd, hogy minél inkább a megrendelő egyéniségét és igényeit tükrözze az adott élettér, mert akkor fogja csak tökéletesnek érezni azt, ha minden részletében és funkciójában kellőképpen testreszabott.

VILÁGÍTÁS TERVEZÉS ÉS KORSZERŰSÍTÉS

A fények színe, hője és iránya rendkívül lényeges egy enteriőr kialakítása során. Sokan – méltatlanul – elfeledkeznek a jelentőségéről, pedig néhány apró módosítás, ötlet, vagy csak egy-egy új világítótest elhelyezése a kiemelten fontos területeken az egész teret átalakítja. Új funkciók elhelyezésének a lehetőségét láttatja, tágítja és szebbé teszi a helyiségeket és nem utolsó sorban az egyik leghatásosabb hangulatelem. Érdemes egy kicsit átgondolni a villanyszerelési munkálatok megkezdésekor a legfőbb szempontokat, mert a későbbi változtatás ebben az esetben sokkal kényelmetlenebb, mint a felújítás korai szakaszában.

TERVEZŐI MŰVEZETÉS

Sokan nem sejtik, hogy egy lakás vagy egy ház átalakítása, felújítása, vagy a berendezése mennyi utána járást és energiát igényel a minden napokban. Azoknál az építkezéseknél, melyekben eddig részt vettem azt tapasztaltam, hogy napi szinten többször is adódik rövid időn belül megoldandó feladat. Amikor a kőművesnek nem egyértelmű valami, vagy a víz-vezeték szerelőnek van szüksége pontosításra, akkor a legtöbb esetben csaknem azonnal a helyszínen kellene lennünk, mert a munkák java a végleges döntés meghozataláig sajnos áll, ami komoly időveszteség! Ilyenkor hatalmas segítséget jelent, ha van valaki, aki a tulajdonosok helyett/mellett is rendelkezésére áll a megfelelő szakembereknek, és mivel minden igényünket, tervünket jól ismeri, pontos instrukciókkal tud szolgálni ahhoz, hogy az építkezés egyetlen folyamata sem akadjon meg megmagyarázandó apró részletek miatt.

A STÍLUS ÉS A SZÍN MEGTERVEZÉSE

A legtöbben azt gondolják ez igazán könnyen „megálmodható” részlete a tervezői munkáknak, így egy festéshez például nincs is szükség lakberendezőre. Szerencsére sokaknak valóban nincs is szükségük külső segítségre, mert elégedettek a választásukkal minden esetben és természetesen ez az érzés az egyik legfontosabb a felújítás után.

Azok számára azonban, akik nem teljesen biztosak a dolgukban, nem látják előre a színek összességét együtt a térben, a bútorokkal és kárpitokkal – esetleg jártak már úgy, hogy a színek terítésekor megbánták korábbi döntésüket – biztosan érdemes segítséget kérni! A színek ugyanis nem pusztán a hangulatunkra illetve a hőérzetünkre vannak közvetlenül hatással, hanem képesek befolyásolni a térérzetet, kisebbnek, arányosnak vagy éppen nagyobbnak de aránytalan mutatni a helyiségeket. Emellett hátteret biztosítanak a bútoroknak és ezáltal kiemelhetik, vagy elnyomhatják azok stílusát. Arról nem is beszélve, hogy a terek ill. a falszakaszok természetes megvilágítottsága alapvető szempont a tervezéskor! Érdemes tanácsot kérni, hogy az összhang végül tökéletes legyen

HELYSZÍNI TANÁCSADÁS

Aktuális, hirtelen felmerülő kérdések azonnali tisztázásakor is szívesen segítek. Amikor például nem tudja valaki eldönteni, hogy három polcot hogyan vagy pontosan hová tegyen fel; vagy amikor nem egyértelmű, hogy az a függöny illeni fog e a díszpárnákhoz és a szőnyeghez; vagy akár akkor, ha örököltünk egy érdekes bútordarabot, s látszólag nehéz beilleszteni a saját berendezésünk elemei közé. Stb.

LAKÁS VÁSÁRLÁST MEGELŐZŐ TANÁCSADÁS

Komoly létjogosultsággal bíró támpontokat szerezhet, ha ezen a téren előre gondolkodik a nézelődő. Amikor új otthonát keresi valaki, akkor valószínűleg az előzővel már van némi problémája, ami a legtöbb esetben nem orvosolható könnyen. Általában „kinőjük” a lakást, de gyakori az is, amikor egy-egy plusz funkciót kell becsempészni az életterünkbe, egy új gyerekszoba, vendégszoba, dolgozó, zeneszoba, gardrób vagy játszószoba létrehozásával, hogy a tároló helyek méretének növelésének szükségességét már ne is említsem. Rengetegszer láttam ingatlanértékesítőként is helyt állva, hogy egy érdeklődő belép a kiszemelt ingatlanba, és nem látja a benne rejlő lehetőségeket, mert egy kis rendetlenség, néhány ósdi bútor, nagyon élénk színhasználat, vagy a övénél sokkal távolabb álló stílus megnehezíti a dolgát. Számos olyan jó árú lakás vagy ház lehetne egészen kitűnő otthona a vásárlóknak, amely magában rejti remek lehetőségek sokaságát, ezek a potenciálok azonban a körülmények miatt az érdeklődő számára sajnos rejtve is maradnak. Ilyen esetekben rendkívül hasznos segítséget kérni, mert rövid megtekintés után is javasolható számos olyan felújítási vagy átalakítási lehetőség, amely egészen pozitív irányba viheti az új otthon megtalálását.

ELADÁS ELŐTTI TANÁCSADÁS, TERVEZÉS

Hazánkban újdonságnak mondható szolgáltatás, amelynek lényege, hogy segít felgyorsítani az ingatlanunk eladását egy a reméltnél kedvezőbb áron. Mivel egy régebben lakott ingatlan nem tudja mindig teljes pompáját mutatni az otthonkeresőknek, ezért szükség lehet arra, hogy segítsünk legalább elképzelni azt, hogy hogyan élhetné mindennapjait eladó lakásunkban új tulajdonosa. Arról nem is beszélve, hogy egy festés, kis szortírozás, néhány kiegészítő elhelyezése, a bútorok átrendezése nagyobbnak, tágasabbnak és frissebbnek láttatja a teret, amely ezáltal sokkal értékesebb lesz.

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on Twitter